Mit ígérnek?

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

történet

E-mail Nyomtatás PDF

A kezdeményezés két szálon indult: 2009 szeptemberében egymástól függetlenül, fiatal pénzügyi elemzők baráti körében és a költségvetési politika mikroszintű hatásaival foglalkozó Budapest Intézet munkatársaiban is felmerült az a gondolat, hogy érdemes lenne kísérletet tenni a kampányígéretek módszeres és pártatlan értékelésére.

A két szál egy másik civil kezdeményezés, az Átlátható Állam révén találkozott, ahol már egy éve együtt dolgozik Madár István, a portfolio.hu elemzője és Scharle Ágota, a Budapest Intézet kutatója.

Az első közös megbeszélést 2009. október 27-én tartottuk, az azóta törzshelyünkké vált Sercliben.

Ahogy körvonalazódni kezdett a projekt terve, közgazdász barátaink köréből sikerült még néhány tagot bevonnunk: így lettünk tizenketten alapítók.

A 2014-es választási kampány követésére 2013 őszén kezdtünk felkészülni. Az alapítók továbbra is támogatják a kezdeményezést de néhányan már nem vesznek részt a munkában. Új tagként csatlakozott Horn Dániel, Szilágyi Emese és Tóth G. Csaba. Az első próbálkozást még teljesen saját forrásból, önkéntes munkával csináltuk végig - nem is ment zökkenőmentesen. Ebből okulva a 2014-eshez már támogatókat is várunk, akik kisösszegű pénzbeli adományukkal lehetővé teszik, hogy a választás napjáig elkészüljünk mindennel, amit terveztünk.

Módosítás dátuma: 2014. március 29. szombat, 22:47