Mit ígérnek?

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

misszió

E-mail Nyomtatás PDF

"A felelős ember ad magára, alaposan megvizsgálja az ígéretek és az ígérgetők hitelességét.” 2006-ban és 2010-ben is ezzel hívta fel a választók figyelmét a parlamenti pártok programjaink fontosságára Sólyom László köztársasági elnök újévköszöntő beszédében. Mit ígérnek? néven közgazdászokból álló civil társaságunk honlapot indított a mérlegelés megkönnyítésére, amelyen elfogulatlanul, egységes módszertan alapján elemezzük a pártok programjait.

Azért csináltuk meg ezt a honlapot, mert úgy éreztük, így tudjuk speciális közgazdaságtani-szakpolitikai szakértelmünket az ország egészének szolgálatába állítani. Nem hoztunk létre külön szervezetet, és tudatosan igyekeztünk a résztvevő közgazdászok politikai preferenciáit jeles közszereplők által kiválasztott prioritásokkal, nyilvános (házon belül végigvitatott, konszenzussal elfogadott) módszertannal, közösségi döntésekkel gúzsba kötni.

A kezdeményezésünk célja, hogy a választási kampány időszakában független és elfogulatlan módon értékeljük a pártok programját, elsősorban annak célzottságát, számonkérhetőségét, illetve megalapozottságát.

Ezzel is szeretnénk hozzájárulni a közgazdasági gondolkodás, a közbeszéd színvonalának emeléséhez, illetve a politika-csinálás civil kontrolljának erősítéséhez.

Módosítás dátuma: 2014. február 23. vasárnap, 20:49